International Journal of Industrial Development Research

Yazım Kuralları

The manuscript should be composed in accordance with the Article Template.

The manuscript should be written in the following format:

- Başlık makalenin içeriğini yeterince açıklayacak şekilde olmalıdır.

- A list of Authors and their affiliations.

- 250 kelimeyi geçmemesi gereken bir Özet. Özet, araştırmanın temel amaçlarını ve kapsamını ve ayrıca kullanılan metodolojiyi belirtmelidir. Sonuçları özetlemeli ve temel sonuçları belirtmelidir.

- İndekslemeye yardımcı olması için özetten sonra 4-6 anlamlı anahtar kelime gelmelidir.

- Makalenin sonuçlarının anlaşılmasına ve değerlendirilmesine olanak sağlamak için son literatürün bir incelemesini ve yeterli arka plan bilgisini sağlaması gereken bir Giriş yazılmalıdır..

- Kullanılan teorik veya deneysel yöntemleri detaylandıran bir Yöntemler bölümü bulunmalıdır.

- Deney ayrıntılarını ve sonuçları elde etmek için kullanılan yöntemleri anlatılması gereken bir Deneysel bölüm bulunmalıdır.

- Uygun olduğunda şekiller ve tablolar kullanarak verileri açık ve öz bir şekilde sunması gereken bir Sonuçlar bölümü bulunmalıdır.

- Sonuçların gösterdiği ilişkileri ve genellemeleri tanımlaması ve sonuçların önemini tartışması, daha önce yayınlanmış çalışmalarla karşılaştırmalar yapması gereken bir Tartışma bölümü bulunmalıdır. (Netliği artırmak için Sonuçlar ve Tartışma bölümlerini tek bir bölümde birleştirmek uygun olabilir.)

- Sonuçlardan ve müteakip tartışmalardan çıkarılan bir veya daha fazla sonucu sunması ve Özeti tekrarlamaması gereken bir Sonuçlar bölümü bulunmalıdır.

- İşbirliği veya hazırlık yardımının kabulü (isteğe bağlı) dahil edilebilir. Lütfen araştırma için finansman kaynağını not edin.

- Kaynaklar metin içinde köşeli parantez [1] kullanılarak ardışık olarak gösterilmeli ve makalenin sonunda bir referans listesinde toplanmalıdır.


FIGURES

Şekiller (şekiller, grafikler, illüstrasyonlar, dijital görüntüler, fotoğraflar) metin içinde ardışık numara sırasına göre verilmeli ve hem metinde hem de başlıklarda Şekil 1, Şekil 2 vb. olarak atıfta bulunulmalıdır. Şekiller kenarlıksız ve beyaz üzerine hazırlanmalıdır. topraklanmalı ve orijinal formatlarında ayrı olarak gönderilmelidir. Bir şekil birkaç parçadan oluşuyorsa, lütfen her parçayı a), b), c) vb. ile işaretleyin ve Şekil başlığında her parça için bir açıklama yapın. Altyazı kendini açıklayıcı olmalıdır. Harfler ve sayılar okunabilir olmalıdır (Arial veya Times New Roman, en az 6 punto, tüm şekillerde eşit boyut ve yazı karakteri ile).

Grafikler (ek dosyalar olarak sunulur), herhangi bir yaygın formatta, örneğin; TIFF, BMP, GIF veya JPG, PDF olarak adlandırılmalıdır ve Fig1.jpg, Fig2.tif vb. olarak adlandırılmalıdır. Ancak, grafikler ve çizimler vektör görüntü olarak hazırlanmalıdır, örn. CDR, AI.

Çok eğrili grafikler, bir sembolle işaretlenmiş ayrı eğrilere sahip olmalı veya örneğin farklı kalınlıklar veya tire kullanarak ayırt edici farklılıklar sağlamalıdır.

Tablolar


Tablolar ayrı başlıklar taşımalı ve metin içinde ardışık sayısal sırayla numaralandırılmalı ve hem metinde hem de başlıklarda Tablo 1, Tablo 2 vb. olarak atıfta bulunulmalıdır. t (italik) gibi fiziksel niceliklere ek olarak, birimler (normal metin) köşeli parantez içinde eklenmelidir. Tablolar, yazının başka bir yerinde bulunan verileri tekrarlamamalıdır. Tablolar, tablo editörü kullanılarak hazırlanmalı ve grafik olarak eklenmemelidir.


RERERENCES

Aşağıdaki bilgiler kılavuz olarak kullanılarak bir referans listesi eklenmelidir. Yalnızca alıntı yapılan metin referansları dahil edilecektir. Metinde her referansa köşeli parantez içine alınmış bir sayı ile atıfta bulunulmalıdır (yani daha fazla referans için [3] veya [2] ila [4]; 3'ten fazla referansı birleştirmeyin, her birini açıklayın).

Kaynaklar alfabetik olarak değil, yazıda ilk geçtiği yere göre numaralandırılmalı ve sıralanmalıdır. Tüm referanslar eksiksiz ve doğru olmalıdır. Lütfen müsait olduğunda DOI kodunu ekleyin.

Örnekler;

MENDELEY FORMAT : https://csl.mendeley.com/styles/12874881/EMS-Jounal-2

Dergi Makaleleri:

Soyadı 1, Baş harf, Soyadı 2, Baş harf(yıl). Ünvan. Dergi, Dergi sayısı, Sayfa, DOI kodu.

[1] Calikoz, R., Ozcanli, B., Serin, F. (2017). Simulating nonlinear materials under vertical forces by using intelligent. European Mechanical Science, 57(7-8): 531-538. doi:10.5545/ems.2017.013.

Dergi adları kısaltılmamalıdır. Dergi başlığının italik olarak ayarlandığını unutmayın.

Kitaplar:

Soyadı 1, Baş harf, Soyadı 2, Baş harf(yıl). Ünvan. Dergi, Dergi sayısı, Sayfa, DOI kodu.

Soyadı 1, Baş harf, Soyadı 2, Baş harf(year). Ünvan . Yayınevi, yayın yeri.

[2] Ozgur, M.P. (2012). Fundamentals of Mechanical Engineering. Gunlubey, Ankara.

Kitaplardaki Bölümler:

Soyadı 1, Baş harf, Soyadı 2, Baş harf(year). Ünvan . Bölüm başlığı. Kitap Editörü, Kitap Adı. Yayıncı, Yayın yeri, sayfalar.

[3] Akarca, G., Gelidor, M. (2016). Mechanical robotic systems. Calikca, V., Kurbetoglu, A., Merdan, M. (Eds.), Cutting Edge Robotics.  Literatur Bergli, Mammendorf, 553-576.

Bildiriler:

Soyadı 1, Baş harf, Soyadı 2, Baş harf(year). Ünvan .Başlık, Bildiri başlığı, sayfalar.

[4] Seferci, N., Malikoglu, S., Tosun, N. (2009). Applied mechanic in process industry. IMSEC 2016 Conference Proceedings, 422-427.


Cilt 1 - Sayı - 2023

Makale Oluştur
Abone Ol

Mail adresinizi girerek yeniliklerden haberdar olabilirsiniz.